Hoe ziet de viering van een diamanten huwelijk eruit?

Ruinerwold – Leen en Ina Noordsij uit Ruinerwold vierden het hele weekend hun diamanten huwelijksjubileum. De voor zondag bestelde taart werd zaterdag al  onderschept en als verrassing kwam de naaste familie die dag al langs. Wel volgens RIVM-richtlijnen.

Hun roots liggen in Vlaardingen, waar ze elkaar ook leerden kennen bij de jeugdvereniging van de kerk. Leen (82) was altijd een uiterst bekwaam scheepstimmerman en werkte tot aan zijn pensioen bij bouwbedrijf Eikenaar in Meppel. De 81-jarige Ina ontfermde zich in Koekange in hun pension over mensen met een lichamelijke beperking of mensen die wat overspannen waren. Vijftien jaar geleden verhuisden ze naar een vrijstaande woning in Ruinerwold, waar ze nog steeds prima op eigen benen staan.

Fietsen en bootje varen

Vervelen doen ze zich niet, want er worden heel wat kilometers op de (elektrische) fiets gemaakt en sinds een paar dagen ligt hun bootje ook weer in het water bij Giethoorn. Een boot was altijd hun grote wens, die kwam pas op latere leeftijd uit. Eerst een pleziervaartuig, maar met de jaren steeds iets kleiner.

Ze hebben 2 kinderen, 8 kleinkinderen, 4 achterkleinkinderen en 3 pleegkinderen.

Reacties