Wolden Estafette slaat een jaartje over

Wolden estafette slaat jaar over.
Foto: Jans Schulting

Echten –  De tweejaarlijkse Wolden Estafette, die altijd start bij Visio Huis te Echten, slaat dit jaar over. Dat heeft de organisatie besloten, uiteraard met dank aan het coronavirus.

De estafette trekt om het jaar altijd een grote schare aan hardloopploegen, van loopgroepen, verenigingen en bedrijven tot vriendengroepen. „Belangrijke overwegingen voor dit besluit zijn de gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers, de 1,5-meter-eis en de maatregelen van het kabinet ten aanzien van evenementen”, zo laat de organisatie verdrietig weten.

Goede doel

Het evenement verschuift nu naar september 2021 en ook dan zal er weer een goed doel aan de estafette verbonden worden. In 2018 was zorgboerderij Refaja de gelukkige die 3.500 euro kon bijschrijven voor de goede zaak.

De estafette voert vanuit Echten in acht etappes door de hele gemeente De Wolden. Normaal gesproken ging het om een slordige 48 kilometer, maar met ingang van dit jaar was de organisatie van plan om de afstand te verkorten tot 42 kilometer en een beetje, de officiële marathon-afstand. De organisatie is steeds in handen van de loopgroepen in Ruinen, Ruinerwold, de Wijk, Zuidwolde en Koekange.

Reacties