Atlas Sport blijft boos, maar geeft nu buiten les

Buiten les bij Atlas Sport.
Foto: Eigen foto

De Wijk – Atlas Sport heeft tijdelijk een nieuwe locatie geopend: Atlas Sport buiten. Desondanks blijven de eigenaren boos op de regering, dat sportscholen pas op 1 september open mogen. Atlas Sport was, net als vele andere sportscholen, al helemaal klaar was om binnenkort weer leden te ontvangen die graag weer gezond bezig willen.

Buiten les bij Atlas Sport.

Dat gebeurt nu dan wel mondjesmaat, in de buitenlucht. De weersvoorspellingen zitten in ieder geval mee, want voor de komende weken wordt het zonnig en steeds wat warmer. Bij Atlas Sport kan de sporter, indien lid, elke dag terecht voor fitness, cardio en diverse lessen. Verder is er een krachthonk, reserveren is wel nodig. ‘We hebben een ruimte bij het zwembad en op de parkeerplaats ingericht. We hebben ook veel lessen op het programma: bodypump, spinning, kickfit, yoga, pilates, bodyshape, atlas cross, bootcamp, bootcamp voor kids, cxworx, circuit en aquajogging’, laat Bouwina Harthoorn weten. Iedereen is welkom, wie gene lid is, kan gebruik maken van een strippenkaart. Inschrijven kan natuurlijk ook.

Perspectief

Van ondernemers wordt een grote mate van creativiteit verwacht. Dat laten Arjan en Bouwina Harthoorn en Arnoud Gengler nu zien in hun vestigingen in de Wijk en Balkbrug. Toch overheerst nog steeds de boosheid. ‘Boos omdat er reden noch redenatie aan ten grondslag ligt. Omdat het ‘perspectief’ geen perspectief is: wie garandeert ons dat 1 september wel doorgaat’, foetert Bouwina. ‘We hebben mensen in dienst, die moeten dan ruim 5 maanden hun tijd zien te vullen met kleine klusjes; bepaald geen prettige werkomstandigheden. Wij kunnen dat niet veranderen, hoewel we van alles doen om klanten en personeel toch bezig te houden.’

Volgens de familie Harthoorn en kompaan Gengler is het zo langzamerhand niet meer te doen om het bedrijf dicht te houden, terwijl alle vaste lasten doorlopen. ‘Zeker niet met een zeer onzeker perspectief daarna. Dan gaat 90% kapot. En als de overheid dan ook nog Basic Fit in de benen houdt, komt er straks  dus een monopoly. Moeten we die kant op?’, vraagt ze zich ontstemd af.

Geen draaiboek

Het zijn maatregelen die allemaal in een dag gerealiseerd kunnen zijn. ‘We hebben geen draaiboek, we wilden niet te ver voor de muziek aanlopen, maar we pakken wel alle kansen die er zij’”, zegt ze strijdvaardig. Een van die kansen is dat vanaf deze week buitenlessen plaatsvinden. Vorige week vrijdag werd allerlei fitnessapparatuur bij trouwe leden van huis opgehaald. Dat spul lag daar, zodat de leden individueel door konden sporten. De apparatuur is echter vanaf woensdag in gebruik voor de buitenlessen.

Bouwina en Arjan zijn ervan overtuigd dat hun sportschool door de crisis heen komt. ‘We hebben er allebei een baan bij, dus we kunnen iets hebben, maar we hebben ook twee vaste personeelsleden en meer dan 10 medewerkers. Daarnaast huren we zzp’ers in. We hebben onze kosten niet op de leden willen afwentelen, we incasseren sinds april ook geen contributie meer, maar wie meedoet aan de buitenlessen, moet wel weer gewoon betalen.’

Op www.atlassport.nl/corona staat alle info en kan ook gereserveerd worden.

 

Reacties