Bewoners profiteren na overgang Glasvezel De Wolden naar RENDO Fiber

Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Onlangs zijn de aandelen van stichting Glasvezel De Wolden overgedragen aan RENDO Fiber. Dat heeft positieve gevolgen voor de inwoners van De Wolden. En er is een nieuwe directeur voor GDW: Bert Meijerink.

Wethouder Gerrie Hempen en directeur van RENDO Eddy Veenstra noemen de overdracht ‘een nieuw begin dat veel mogelijkheden biedt, ook voor de inwoners van de gemeente. Zij kunnen nu een ruimer aanbod aan providers en diensten verwachten.’ Wethouder Hempen benadrukt de voordelen van het netwerk nogmaals. ‘We zijn blij dat we destijds al hebben besloten om glasvezel aan te leggen. Juist in deze corona-crisis, waarin we veel vragen van het internet, hebben we daar profijt van.’ RENDO Fiber en gemeente De Wolden zijn nu de enige aandeelhouders van Glasvezel De Wolden bv. Beiden waren al vanaf het begin financieel betrokken bij het glasvezelproject.

Geldbedrag

De Stichting Glasvezel De Wolden houdt aan deze aandelenoverdracht een geldbedrag over dat besteed wordt aan gebruik en toepassingsmogelijkheden van het glasvezelnetwerk in De Wolden. Hiervoor worden dorps- en belangenverenigingen in de Wolden benaderd om ideeën aan te dragen.

De nieuwe directeur van Glasvezel De Wolden bv, Bert Meijerink, heeft zich inmiddels ingewerkt en kondigt nieuwe ontwikkelingen aan. ‘De abonnees in De Wolden hebben inmiddels een brief met een uitnodiging voor een tevredenheidsonderzoek ontvangen. Bovendien zullen er zeer binnenkort nieuwe providers toetreden tot het netwerk van Glasvezel De Wolden. Er komen twee dienstenaanbieders bij van Delta Fiber Netwerk, een Nederlands telecombedrijf met netwerken in heel Nederland. De pakketkeuze wordt daarmee ruimer. Veel mensen gaven in een vorig tevredenheidsonderzoek aan een pakket met mobiele telefonie te missen en dat zit er nu ook bij. Bovendien zorgt de samenwerking tussen Delta Fiber Netwerk en RENDO Fiber er voor dat de inwoners van De Wolden nu een bijzonder aantrekkelijk aanbod krijgen’, besluit Meijerink tevreden.

Reacties