Bijzondere entree voor Berien Bakker bij Wolderwijs

Berien bakker (links) aan tafel met Martijn Mulder en Jeanine Dusée van Wolderwijs.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Directeur-bestuurder Martijn Mulder stopt per 1 augustus bij de stichting Wolderwijs. De inwoner van Linde gaat met pensioen en wordt opgevolgd door Berien Bakker. Zij kende maandag een bijzondere entree in een vrijwel uitgestorven pand van Wolderwijs in Zuidwolde.

Berien Bakker.

„Ik ben zo ook geëindigd bij mijn organisatie in Den Haag. Dat was één school en kinderopvang, hier heb ik te maken met 10 scholen. Ik heb via Microsoft Teams kennisgemaakt met alle medewerkers van het bestuursbureau en directeuren, dat was heel bijzonder”, kijkt Bakker terug. Ze kon direct mee in de trein die de heropening van de scholen en kinderopvang regelt en zag vanuit Den Haag al dat er hele mooie dingen gebeurden in De Wolden.

Zwartsluis

Berien Bakker is geboren in Zwartsluis en vertrok voor studie naar de grote stad in het westen. „Maar ik had de behoefte om deze kant weer op te komen. Bij Wolderwijs wordt de samenwerking tussen school en opvang geoptimaliseerd, dat is heel inspirerend en ik herken heel erg hoe ik er zelf op in kinderopvang en de laatste jaren op het Montessori kindcentrum in Den Haag mee bezig ben geweest. Hier is voldoende reuring en liggen kansen, hier is net zoveel te doen als elders, alleen in een andere setting”, stelt Bakker vast. „Zeker voor de kleine kernen is er het belang van samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Dan hou je de kracht in een dorp. In eens stad als Den Haag  was ik meer gericht op onderwijs en kinderopvang als goede diensten, in een dorp maakt de school en kinderopvang een groter deel  uit van de samenleving.”

Reacties