Vernielingen aan Belevingsbos moeten gestopt worden

Opening Belevingsbos Kerkenveld
Foto: Artizzl media

Kerkenveld – Het bestuur van plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld is helemaal klaar met de vernielingen die aangericht worden in het Belevingsbos. Dat schrijft het bestuur in een open brief aan alle vaders en moeders van Alteveer-Kerkenveld en leerkrachten van CBS de Wegwijzer en OBS de Bosrand. PB Alteveer-Kerkenveld wordt de laatste tijd regelmatig aangesproken op het gedrag van de jongere jeugd van het tweelingdorp.

‘In ons mooie Belevingsbos worden steeds weer meer vernielingen aangericht, zoals vogelhuisjes, jonge boompjes en het bruggetje waar planken vernield worden. Dat is niet alleen erg zonde maar bovendien gevaarlijk voor de bezoekers’, moppert het bestuur.

Asbest en pallets

Maar er is meer en dat valt wellicht niet de jeugd te verwijten: ‘er worden regelmatig pallets aangetroffen en stukken asbest, die toch echt niet in het bos horen.’
Dat er gespeeld wordt in het bos, is in de ogen van het bestuur uiteraard geen probleem. ‘Dat er eens wat mis gaat, daar kunnen wij begrip voor opbrengen, maar dat er bewust vernielingen worden gepleegd, zal niet worden getolereerd.’ Het bestuur stelt daarom dan ook meer aandacht voor deze vernielingen in het vooruitzicht. ‘Eventueel worden er foto’s gemaakt als er weer vernielingen geconstateerd worden en hier worden de jongeren, maar ook de ouders op aangesproken. Eventuele schade wordt op de daders verhaald.’

Het bestuur schrijft ook te weten dat de jongere jeugd zich misschien verveelt in deze verwarrende coronatijd. ‘Maar dat mag geen reden zijn om ons mooie Belevingsbos, waar heel veel kinderen met ouders of opa’s en oma’s vele uurtjes met plezier zich kunnen vermaken, te vernielen.’ Het bestuur van PB-AK vraagt de ouders en leerkrachten om hier aandacht aan te geven.

Reacties