Spekbraanderskwis Ruinerwold gaat op herhaling

Ruinerwold – Het succes van de eerste Spekbraanderskwis vanuit dorpshuis de Buddingehof smaakt naar meer. Op zaterdag 23 mei vindt de tweede editie plaats, een vervolg waartoe afgelopen zaterdagavond spontaan werd besloten. Het was zaterdag namelijk een groot succes met meer dan 120 deelnemende teams.

‘Dat betekent dat er wel 600 tot 700 mensen hebben zitten kijken’, riep presentator Ronald Buld aan het eind van de quiz euforisch uit, waarbij hij samen met medepresentator Ellen Spekschate besefte dat er heel veel ogen op hen gericht waren. Het team van ’t Krattie won de quiz met 82 punten, een puntje meer dan de groep ‘Makkelijk zat’.  Derde werden de Hapsnurkers, Team De Keizer en Odebar met 78 punten. Overigens lag de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de punten geheel bij de deelnemers zelf, hetgeen betekende dat de mogelijkheid van sjoemelen aanwezig was. Maar voor de organisatie was de winnaar van ondergeschikt belang. ‘Het gaat om de fun en de lol, ‘spraken Ronald en Ellen na afloop in een verder leeg dorpshuis de Buddingehof.

Kanariegeel

Het presentatieduo kreeg steun van het kanariegele duo René Burgwal en Lucel van den Berg, bestuursleden van Ruinerwold Onderneemt. In hun rode brandweerwagen doorkruisten ze Ruinerwold en omstreken om cadeaus uit te delen. Cadeaus die beschikbaar waren gesteld door bedrijven  uit het dorp, die gebracht werden bij mensen die dat volgens de goegemenete dik verdiend hadden. Aan het eind van de avond brachten ze de forse fruitmand en de wissel Toffe Peer bij de mensen van ’t Krattie, een team dat overigens uit liefst 10 personen bestond, die vanaf verschillende huiskamers al skypend de antwoorden bij elkaar harkten.

Samenwerking

De Spekbraanderskwis werd georganiseerd vanuit het dorpshuis in samenwerking met Ruinerwold Onderneemt, de stichting Historie Ruinerwold, stichting Zomerfeest en jeugdsoos de Miete. De quiz was te volgen via Facebook en YouTube en dat werd massaal gedaan. De samenstellers hadden zo volop eer van hun werk. Via de digitale snelwegen kwamen talloze reacties en foto’s vanuit de vele huiskamers. Zo kreeg de organisatie ook een goed beeld van wat de quiz allemaal teweeg had gebracht. De schwung was dusdanig, dat à la minute besloten werd in de herhaling te gaan. Op zaterdag 23 mei is er weer een Spekbraanderskwis, vanaf 20.30 uur te volgen via Facebook en YouTube.

Op www.facebook.com/dorpshuisbuddingehof is de volledige uitslag te vinden, alsmede foto’s vanuit huiskamers.

Reacties