Update: Auto vermiste Limburger uit Drentse Hoofdvaart gevist

Meppel/Havelte – De auto van de sinds januari vermiste Limburger Loek Streukens is zondagavond tijdens een zoekactie in de Drentse Hoofdvaart langs de N371 tussen Meppel en Havelte uit het water gehaald. Er bevond zich ook een lichaam in, mogelijk van de Limburger.

Het lichaam dat zich in de auto bevond is overgebracht naar een ziekenhuis, waar een schouw plaats zal vinden en we de identiteit van de overleden persoon onderzoeken. Daarnaaast onderzoeken we de toedracht van het te water raken van de auto en het overlijden van deze persoon.

De verwachting is dat de identiteit vanavond niet meer met zekerheid zal kunnen worden vastgesteld.

De 36-jarige man verdween begin januari vanuit Helden in een blauwe Volkswagen Polo, na een zoektocht bleek de telefoon van de man in de omgeving van Nijeveen nog een signaal te hebben gegeven.
Stichting Signi Zoekhonden heeft langs de vaart onderzoek gedaan en stuitte iets op het water wat direct de interesse opwekte. Na een gecoördineerde actie van de politie werd uiteindelijk de blauwe Polo uit het water gehaald. Over de auto werd een zeil geplaatst, zodat men geen inkijk in het voertuig had, de politie bevestigde iets later dat er ook daadwerkelijk iemand in het voertuig is aangetroffen.

Reacties