Atlas Sport in tijden van corona

Gezond bezig bij Atlas Sport
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – De deuren van sportschool Atlas Sport zijn al vanaf 16 maart op slot voor bezoekers. Het is een vreemde gewaarwording. Gewoonlijk is er de volop bedrijvigheid met mensen die komen en gaan, die sporten en samen een kop koffie drinken. Het kan nu allemaal niet door de maatregelen tegen corona.

Voor de medewerkers valt het werk opeens stil. Gewoonlijk zijn ze druk met begeleiding van sporters en het geven van lessen. Wat kun je dan wel doen? ‘We hebben natuurlijk veel fitness attributen in huis en we besloten deze spullen uit te lenen. We hebben een bestellijst gemaakt voor onze sporters. Iedereen kon aangeven wat zij of hij wilde. Dat kon variëren van een matje tot een spinningfiets. Het leverde bijna 100 bestellingen op. En dus waren we een tijdje druk met alles verdelen en bij de sporters thuis brengen. We zien dat de spullen nu goed gebruikt worden en dat is fijn’, laat Bouwina harthoorn weten.

Online delen

‘Wat we ook konden doen, is lessen opnemen en online delen met onze sporters. Er staat nu een aanbod op www.atlassport.nl/online-lessen met diverse lessen, van yoga tot bodypump. We vullen het aanbod steeds aan. Ook voor mensen die nog niet bij Atlas Sport sporten, leuk om eens te kijken  en proberen om een beeld te krijgen van een les.’

De gedwongen sluiting van de sportschool betekent dat sporters niet kunnen komen sporten op de manier die ze gewend zijn. ‘We hebben er daarom voor gekozen om geen abonnementsgeld af te schrijven zolang de sportschool dicht moet zijn. Daarmee voorkomen we het dilemma voor sporters om wel of geen lid te blijven in deze onzekere tijd. Sporters kunnen ervoor kiezen om wel te betalen en hun lidmaatschapsgeld om te zetten in sessies personal training. Deze trainingen vinden in de buitenlucht plaats en passen geheel binnen de richtlijnen van het RIVM.

We hebben gehoord dat we nog tot en met 19 mei dicht moeten blijven. Er wordt veel geduld en uithoudingsvermogen gevraagd van iedereen. We blijven ook de komende tijd op een creatieve manier doen wat wel kan. Ideeën zijn altijd welkom! Een ding is zeker: zodra het weer mag, staan we klaar voor iedereen die lekker wil bewegen. Oud, jong, fit of iets minder fit; we staan voor iedereen klaar en helpen graag.’

www.atlassport.nl

Dossier: Corona nieuws

Reacties