Ludieke viering diamanten huwelijk in Zuidwolde

Zuidwolde – Het is even slikken voor al die echtparen die in deze periode een huwelijksjubileum te vieren hebben. Normaal gesproken komt er een groot feest, komt burgemeester Roger de Groot van De Wolden op visite en wordt er uitvoerig aandacht aan besteed in de media.

Dat is nu allemaal anders, maar ook in coronatijden kan op gepaste wijze stil worden gestaan bij een huwelijksjubileum. Zoals bij dat van Frens Zanting en zijn vrouw Margje Zanting-Dekker. Het echtpaar uit Zuidwolde was woensdag 60 jaar getrouwd en dacht dat alleen het bezoek van de drie kinderen door zou gaan.

Groot was de verrassing toen ’s middags een hele stoet aan andere familieleden en bekenden langs het huis aan de Ommerweg paradeerde. Er was een spandoek met fraaie tekst, er kwamen mensen op met ballonnen-versierde-fietsen langs, een boer had zijn tractor meegenomen en een ander had er zelfs een kar met een koe achteraan gezet. Dat alles met een mooie knipoog naar het boerenleven dat Frens en Margje altijd hebben geleid.

Schone schep

Er werden woensdagmiddag vanuit de voortuin zelfs gebakjes met een (schone) schep aan het bezoek aangereikt, want die mensen stonden natuurlijk op anderhalve meter afstand. De naaste familie zong een aantal feestelijke liedjes en zo werd het toch nog een feestelijke dag.

Het echtpaar had er niet op gerekend en was bij verrast. Frens is 83 en Margje wordt op 6 mei 83. Ze hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen en wonen nog steeds zelfstandig. Tot aan zijn pensionering was Frens met hart en ziel boer, nu heeft hij nog wat schapen om te verzorgen. Frens en Margje waren helemaal beduusd door alle feestelijkheden voor hun huis. Het was misschien  nog wel intenser dan tijdens een groot feest in een zaal, waar je nauwelijks de kans hebt om mensen te spreken.

Reacties