Waardering voor jonge mantelzorgers in De Wolden

Foto: Stockfoto Welzijn De Wolden

Zuidwolde – Om de inzet van jonge mantelzorgers in De Wolden te waarderen, reikt Welzijn De Wolden in samenwerking met de gemeente in de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, Bol.com-cadeaubonnen uit. Zeker in deze tijd van mogelijk extra belasting en minder contactmogelijkheden met leeftijdsgenoten is er extra aandacht voor deze groep jonge inwoners.

De attentie is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar die opgroeien met een ouder, broer, zus of iemand anders in de directe omgeving die zorg nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan om extra zorg door ziekte, depressie, verslaving of een fysieke beperking. In 2019 waren er 64 jonge mantelzorgers bij Welzijn De Wolden bekend.

De jonge mantelzorgconsulenten van Welzijn De Wolden ondersteunen de jongeren door te luisteren naar hun verhaal, vragen te beantwoorden of ze te helpen met oplossingen bij problemen. Daarnaast worden er een aantal keren in het jaar ontspannende activiteiten en uitjes georganiseerd. De deelnemers krijgen op die momenten ook de kans om onderling ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden tot 25 mei

Jongeren kunnen zichzelf aanmelden, maar ook mensen uit hun omgeving worden uitgenodigd dit te doen. Aanmelden kan tot 25 mei bij Aisha Slot via [email protected] of tel. 0528-378686.

Reacties