We blijven positief in De Wolden, 10 bijzondere momenten

Zuidwolde – Er gebeurt altijd wel wat in de gemeente De Wolden, ook in een tijd dat het coronavirus ons allemaal zo’n beetje aan huis gekluisterd houdt. De meeste gebeurtenissen halen de traditionele media niet, maar op social media zijn tal van leuke berichten te vinden. We pikten er 10 foto’s uit, met dank aan Facebook en Twitter.

Zo was daar eerst het bericht van wijkagent Albertje Lensen, die donderdag bij een natuurgebied drie oudere wandelaars uit een auto zag stappen. Haar raag, waar de drie vandaan kwamen, werd beantwoord met Veendam. ‘En dan wandelen bij Ruinen? Wat snap ik niet?’

Bij Huize Welgelegen in Koekange kwam een bijzondere vracht binnen. ‘Er is hier iemand helemaal in haar nopjes… een werkelijk prachtige zending antieke blikken voor ons blikmuseum. Ons moeder is al ruim een week aan het sorteren en genieten’, wordt verwezen naar Mineke Bout. ‘We hopen dat u deze zomer een kijkje kunt komen nemen, want er zitten zeker een paar bekende en bijzondere exemplaren tussen.’

De gemeenteraad vergaderde gisteravond bij wijze van proef op digitale wijze. Komende donderdagavond gaat het ‘om het echie’, dus het was goed om te zien hoe dit verloopt. Alleen laat de foto zien dat GB-raadslid Gerbrand Gol mogelijk aan de verkeerde kant van zijn tablet zat.

Mooie momenten

Er zijn toch ook nog allerlei mooie momenten te noteren in deze coronaperiode. Het Tonckenshuys in Zuidwolde kwam vorige week in het nieuws doordat er één besmetting met corona was genoteerd. Gisteren was er weer muziek buiten: ‘@VanAllusWat heeft gezorgd dat onze bewoners weer een leuke dag hebben gehad. Met muziek en heerlijke mee zing liedjes Bij Tonckenshuys.’ Bij ditzelfde centrum kwam een grote lading chocolade paashazen binnen van de firma Lindt. Een cadeau dat alle zorgcentra in Nederland ten deel viel.

 

Naturalisatie

Ook een naturalisatieceremonie kan in deze tijd niet doorgaan als gebruikelijk, zo laat burgemeester Roger de Groot weten op Facebook. Toch werd een groot gezin gisteren officieel Nederlander. De felicitaties gaan naar Saeed Kelsh met haar hele gezin uit Ruinen. ‘Welkom als nieuwe Nederlander in onze mooie gemeente De Wolden’, aldus de eerste burger.

Ook in Ruinen wordt bij pluimveehouderij Laarman hard gewerkt. De afgelopen weken is Bork sloopwerken druk bezig geweest met de sloop van een oude stal om ruimte te maken voor een nieuwe stal. Asbestvrij en toekomstgericht, zo zegt Johan Laarman.

In Echten maakte kunstenaar Emmy Fieten een mooie vrouw me appel, prachtig keramiek weer en in Ruinerwold kwam de hele buurt de straat op om oma Van den Berg te feliciteren met haar 80ste verjaardag. Compleet met draaiorgel van Sep Benak.

Vanuit Ruinen moeten we ook even dit filmpje doorgeven, want de lammetjes weten de schaapskooi al aardig te vinden.  De lammeren snappen het al.

https://www.facebook.com/209924312415999/videos/1186793608380070/

 

Ook in Ruinen missen de medewerkers van kapsalon Jantine hun klanten. De knipvrije tijd wordt wel nuttig besteed. ‘Zoals jullie al wisten was ik voor het coronavirus al druk bezig om de kapsalon op te frissen, maar de foto’s heb ik jullie tot heden nog niet laten zien. Wij staan te popelen om jullie gauw te mogen ontvangen in onze prachtige kapsalon’, laat Jantine weten.

Martijn Witte

Het laatste bericht is misschien wel het mooiste en meest ontroerende. Het kwam van Eveline Witte uit de Wijk; haar man Martijn is ALS-patiënt en woont tegenwoordig in verpleeghuis Zonnehuis oostergast in Zuidhorn. Een eind van de Wijk en heel moeilijk voor het gezin. Corona is voor een ALS-patiënt een extra risico, toch was er gisteren een grote verrassing: ‘op bezoek bij papa en oh wat welkom voor iedereen! Hoge uitzondering, maar bedankt voor deze mogelijkheid Zonnehuis Oostergast In Zuidhorn’, laat Eveline weten. Geweldig!

Reacties