Drentse Oerstrijd voor kinderen als steun aan lokale ondernemers

De Drentse Koe
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Vanaf deze week kunnen kinderen meedoen aan de wekelijkse #Oerstrijd van Marketing Drenthe. Hiermee maken ze kans op gave Drentse uitjes, zoals bij De Drentse Koe inRuinerwold. De deelnemers kunnen tegoedbonnen winnen, om zo lokale ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. Tegelijkertijd leveren de uitdagingen leuk tijdverdrijf op.

„Veel mensen zitten nu thuis en moeten naast het werk de kinderen lesgeven. Ook buiten de schoolopdrachten moeten ze soms ‘bezig gehouden’ worden. Met deze actie bieden we wat leuke ideeën”, aldus Astrid Crum van Marketing Drenthe. Astrid legt uit dat ze met deze Drentse Oerstrijd deelnemers proberen te inspireren om juist nu lokale ondernemers te steunen: „De tegoedbonnen die wij uitreiken, zijn een klein gebaar, hopelijk inspireert het mensen om zelf ook tegoedbonnen te kopen”. Met de Oerstrijd kunnen de kinderen o.a. entreekaarten winnen voor Wildlands, Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe en het Nationaal Gevangenismuseum.

De komende weken wordt er iedere zondag een nieuwe uitdaging gedeeld via de Oerdrenthe Facebookpagina. De uitdagingen zijn allemaal thuis uit te voeren. Zo begon de Oerstrijd met ‘Kleuren om op te fleuren’, waarbij kinderen een foto van de ingekleurde tekening moesten delen. De oproep was om de kleurplaat vervolgens per post te versturen naar iemand die je graag wilt opfleuren. Aanstaande zondag start een nieuwe Oerstrijd. Op drenthe.nl/oerstrijd is hier meer informatie over te vinden.

Reacties