Onderzoek naar invloed coronacrisis op gedrag en gemoedstoestand

Foto: Foto: FaceMePLS [CC BY 2.0] via Flickr https://www.flickr.com/photos/faceme/3515371027

Maastricht – Aan de Universiteit van Maastricht verricht de afdeling Psychologie en Neuropsychiatrie momenteel onderzoek naar de relatie tussen het coronavirus en het gedrag en de gemoedstoestand van mensen.

De coronapandemie heeft voor velen van ons een unieke situatie gecreëerd. Zo blijven we veel binnen en hebben we minder contact met anderen. Daarnaast ervaren sommige mensen onzekerheid, bijvoorbeeld over de kans om besmet te raken met het virus of de mogelijke effecten van de pandemie op de economie. Onderzoekers willen graag in kaart brengen hoe we omgaan met de coronapandemie, en de mogelijke effecten hiervan op uw gemoedstoestand

De onderzoekers zijn op zoek naar zoveel mogelijk respondenten die een korte anonieme online vragenlijst willen invullen. Dat kost minder dan 10 minuten. Het onderzoek is van groot belang voor de toekomst. Dit onderzoek is bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst (dus zowel Nederlanders als Belgen).

Het is overigens wel de bedoeling om de vragenlijst vaker dan eens in te vullen – liefst dagelijks gedurende vijf dagen achter elkaar – omdat gedrag en gemoedstoestand in de loop der tijd kunnen veranderen.

Dossier: Corona nieuws

Reacties