RCN De Noordster biedt zorgmedewerkers gratis verblijf aan

De Noordster Dwingeloo.
Foto: Eigen foto RCN

Dwingeloo – RCN de Noordster biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid om gratis te verblijven op haar vakantiepark. „Wij willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren in deze bijzondere tijden’’, aldus parkmanager Bertil Kaspers. „Tegelijkertijd worden we als vakantie-organisatie geconfronteerd met veel omboekingen, waardoor onze accommodaties leegstaan. Om van de nood een deugd te maken, kwam RCN op het idee om zorgmedewerkers tijdelijk een gratis verblijf te geven.’’

Het aanbod geldt voor zorgmedewerkers die hierdoor bijvoorbeeld hun reistijd kunnen verkorten. Zo verblijft er op dit moment een zorgmedewerker die als uitzendkracht tijdelijk op een zorglocatie in Hoogeveen werkzaam is. Dit had als gevolg dat hij nu 5 dagen in de week een lange reistijd had vanuit zijn woonplaats. Nu kan hij in alle rust op het park in Dwingeloo verblijven en vanuit hier naar Hoogeveen reizen.

Ontzorgen

„Het is fijn om juist deze mensen een klein beetje te ontzorgen door ze een verblijf dichter in de buurt aan te bieden. Hier kunnen we ze de rust en ruimte bieden. De duur is in overleg en afhankelijk van beschikbaarheid, maar in de basis zo lang als nodig is’’, zegt Bertil Kaspers.
RCN Vakantieparken stelt op al haar vakantieparken in Nederland (9 parken verspreidt over het hele land) accommodaties beschikbaar voor mensen in de medische zorg. Wie daarvoor in aanmerking denkt te komen mail dan de situatie en gegevens naar [email protected].

Reacties