Budgetcoach Welzijn De Wolden staat voor financiële vragen klaar

Sandra Brens.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – In deze tijd van crisis, die in eerste instantie de gezondheid betreft, kan ook de financiële situatie van mensen flink onder druk komen te staan of zelfs problematisch worden. Budgetcoach Sandra Brens van het Informatiepunt Geldzaken De Wolden helpt inwoners met financiële vragen en geeft praktisch advies.

Het informatiepunt wil in deze periode inwoners vooral wijzen op manieren om financiële zorgen of grotere problemen te voorkomen. „Omdat we nu meer thuis zijn en minder uitgeven aan onze auto, hobby’s en uitgaan, kan dat geld besparen. Mijn advies: houd dit voorlopig achter de hand. Die financiële ruimte kun je hard nodig hebben, zeker als jouw inkomen door werk onzeker wordt of al is stopgezet.’’

Meer online

Impulsaankopen of troostaankopen liggen volgens Sandra Brens op de loer. „Ga bij jezelf na: heb ik het nodig? En kan ik het betalen? Doe gericht boodschappen, als het kan in je eigen woonplaats om ook de ondernemers te blijven steunen.’’ Sandra wijst verder op gemeentelijke regelingen en toeslagen. „’Wij bekijken graag of je daar al optimaal gebruik van maakt. En voor wie nog belastingaangifte moet doen: vraag je voor 1 mei uitstel aan, dan kun je nog tot 1 september je aangifte doen. Onze vrijwilligers helpen er graag mee.”

Tijdig advies

Iedereen in De Wolden kan contact opnemen met het Informatiepunt Geldzaken. „Je hoeft niet in grote financiële problemen te zitten, het is juist goed om tijdig aan te kloppen. Bij zorgen of vragen, horen we het graag, juist nu. We adviseren over extra inkomsten via gemeentelijke regelingen, we denken mee over mogelijkheden om te bezuinigen. En als het ingewikkelder is of je hebt behoorlijke schulden, verwijzen we door naar de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente. Onze diensten zijn gratis, dus daar hoef je het niet om te laten’’, voegt de budgetcoach uitnodigend toe. Ze heeft nog een laatste tip: „Houd je aan de corona-maatregelen, dan voorkom je die boete van 400 euro. Blijf gezond en let op elkaar.”

Info: 0528-217022 of mail [email protected]

Reacties