De Wolden Drents ‘coronakoploper’ ziekenhuisopnamen

Coronavirus.
Foto: Vektor Kunst via Pixabay CC0

Zuidwolde – Met een extra patiënt die met het coronavirus besmet is geraakt, is De Wolden nu relatief de gemeente met het meeste aantal coronapatienten die ook in het ziekenhuis zijn opgenomen. Het zijn er 8 en dat is nog steeds minimaal vergeleken met aantallen elders in Nederland.

In Drenthe telt Emmen de meeste opgenomen patiënten (12) gevolgd door Assen en Hoogeveen. Meppel staat na het drama met drie overleden personen plus meerdere besmettingen in De Kaailanden nu op 4 ziekenhuisopnamen. Alles volgens de cijfers van de RIVM. In heel Drenthe zijn nu 79 opnamen genoteerd, er zijn de laatste tijd ook nogal wat patiënten genezen verklaard. Er worden geen cijfers van het aantal besmettingen per gemeente meer gegeven, omdat die toch niet 100% kloppen. Er zijn ook besmette inwoners die zich niet melden en hun ziekte gewoon thuis uit kunnen zitten of liggen.

Teststraat corona

Sinds afgelopen maandag kunnen Drentse zorgmedewerkers door GGD Drenthe op de GGD-locatie in Assen worden getest op het coronavirus. In deze eerste week zijn in totaal zo’n 350 mensen getest in de teststraat. Donderdag en vrijdag waren rustige dagen, waarbij ongeveer 45 mensen per dag getest zijn (er konden 100 per dag getest worden).

Zorgmedewerkers die langer dan 24 uur klachten hebben die passen bij COVID-19 kunnen ook deze zaterdag en paasmaandag tussen 10:00 en 13:00u bellen met GGD Drenthe als zij getest willen worden.
Vanaf komende dinsdag zijn er ruim voldoende mogelijkheden om getest te worden. Er kunnen vanaf die dag 200 mensen per dag worden getest in de teststraat. Ook mantelzorgers met gezondheidsklachten kunnen vanaf dinsdag bellen als zij getest willen worden. De teststraat zit aan de Mien Ruijsweg 1 in Assen.

Aantal ziekenhuisopnamen

De lijst van het RIVM waar het gaat om aantal ziekenhuisopnamen per 100.000 inwoners, update zaterdag 11 april 14.00 uur:

 

De Wolden              32,9

Westerveld              30,8

Coevorden              25,5

Tynaarlo                  20,7

Midden-Drenthe     18,1

Hoogeveen             18,0

Meppel                    14,7

Assen                      14,6

Emmen                    12,1

Borger-Odoorn         7,8

Noordenveld            6,4

Aa en Hunze            3,8

 

En regiogemeenten:

 

Zwartewaterland   132,2

Dalfsen                     49,0

Ommen                    38,9

Zwolle                       33,4

Staphorst                 29,2

Hardenberg             27,9

Steenwijkerland     22,7

Dossier: Corona nieuws

Reacties