ZKC’19 promoveert naar de overgangsklasse in de zaal

Blijdschap bij ZKC'19 na afloop.
Foto: ZKC

Zuidwolde – Korfbalvereniging ZKC’19 is vandaag zonder te spelen gepromoveerd naar de Overgangsklasse in de zaal. De nationale korfbalbond maakte vandaag bekend dat de standen in de competitie ook de eindstanden zouden worden. dat betekent dat ZKC’19 kampioen is geworden van de eerste klasse. nadat de competitie vanwege het coronavirus was stilgelegd, bleef het weken onduidelijk hoe de bond ermee om zou gaan.

Hoe anders zag het er een jaar geleden uit: de jonge en getalenteerde ploeg van ZKC’19 wist na een goede competitie de beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud niet te winnen. Dat betekende degradatie naar de tweede klasse.┬áIn de zomer was daar het mooie bericht van de bond dat er een plaats vrij was gekomen in de eerste klasse zaal.

Ongeslagen

Na een prima eerste helft veld (ongeslagen bovenaan tweede klasse), begon de de Hoogh schilderwerken-formatie aan een goede start van de zaalcompetitie. Halverwege de competitie kon er voorzichtig omhoog gekeken worden, degradatie zat er dit jaar in ieder geval niet in. ‘Gewoon zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen en we zien wel waar we eindigen’, was het plan van trainer/coach Jan Bijkerk. En zo geschiedde, met nog 3 wedstrijden te spelen waaruit 1 punt genoeg zou moeten zijn.

Tot het coronavirus om de hoek kwam kijken en het hele korfbalseizoen stil kwam te liggen. ‘De bond hield ons weken in spanning maar kwam vandaag met het verlossende antwoord, huidige stand = eindstand. Dit betekent dat ZKC’19 benoemd wordt tot kampioen van de competitie en dus volgend jaar uitkomt in de overgangsklasse.’

Reacties