Download: Bijzonder inspiratieboekje uit Ruinen voor jongste kinderen

Ruinen – Bij IKC ’t Oelebröd doen ze er alles aan om het de ouders en kinderen zo makkelijk mogelijk te maken. De vele creatieve ideeën voor de jongste kinderen is de realisatie van een inspiratieboekje van liefst 40 pagina’s. De kinderen die gebruik maken van de opvang van 0 tot 4 jaar vonden vrijdagmorgen een tasje aan hun voordeur met daarin niet alleen het boekje, maar ook cadeautjes van plaatselijke ondernemers.

„Nu alle scholen en opvanglocaties gesloten zijn, is IKC ’t Oelebröd in Ruinen veranderd in een noodlocatie om opvang te bieden aan ouders die in de vitale sector werken. Het team van school en de opvang werken goed samen om deze opvang zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, maar doen er ook alles aan om leuke dingen met de kinderen te doen op een dag”, vertelt Marloes Opmeer namens het team. „Daarbuiten wordt ook hard gewerkt om de ouders tips en ideeën te geven om thuis met de kinderen bezig te gaan. We geven ook tips over dingen die de ouders neer kunnen leggen en waarmee de kinderen zich even kunnen vermaken, zodat de ouders tijd hebben om te werken, want dat gaat in veel huizen ook gewoon verder.”

Flexibiliteit

Om de ouders en kinderen te bedanken voor hun flexibiliteit, inzet, lieve berichten en prachtige foto’s, hebben Marije en Marloes een leuke actie bedacht. Elk kind van 0 tot 4 jaar, dat gebruik maakt van de opvang, vond vrijdag een tasje aan de deur. Hierin zaten allemaal leuke dingen om thuis te doen. Samen met de ondernemers uit Ruinen is het een goed gevuld tasje geworden. Met dank aan de Coop, Marskramer, Bakker Steenbergen, Bloemenrijk en kinderboekenschrijver Kees Opmeer.

Download het inspiratieboekje hier

 

Reacties