Berichten vanuit de kerken in De Wolden

Ontmoetingskerk
Foto: Ontmoetingskerk

Alteveer/Zuidwolde/Ruinen – Ook voor de kerkelijke gemeentes in De Wolden is het deze weken volop improviseren. Geen kerkgangers in de kerk, maar thuis voor de buis en op internet. Hoe gaan ze er mee om?

In Alteveer zijn de eerste twee digitale kerkdiensten uitgezonden. ‘Op die manier kunnen toch nog veel mensen zich met elkaar verbonden voelen en zo de Eredienst mee vieren. Omdat er  veel positieve reacties zijn geweest, is besloten om deze online kerkdiensten in ieder geval iedere zondag tot 1 juni om 10.00 uur te blijven doen’, zo laat Klaas Jonkman weten. Het ‘Beamteam’ van de kerk zorgt ervoor dat deze diensten telkens wordt opgenomen en uitgezonden via de website. Ook kunnen de diensten van de afgelopen 6 zondagen worden teruggekeken en geluisterd. De diensten tijdens de Stille week voor Pasen worden ook uitgezonden. Die diensten zijn op (Witte) Donderdag 9 april om 19.00 uur, op (Goede) Vrijdag 10 april om 19.00 uur en op (Stille) Zaterdag 11 april om 21.00 uur.

Zuidwolde

De Hervormde Gemeente Zuidwolde wil gemeenteleden en andere belangstellenden in de gelegenheid blijven stellen om op zondagochtend kerkdiensten te volgen. Door de coronacrisis verzorgt ze deze voorlopig geheel online. De Hervormde Gemeente is een eigen YouTube-kanaal gestart waarop de komende zondagen vanaf 09.30 uur live, of op een ander zelfgekozen tijdstip, de online kerkdiensten te volgen zijn. Abonnees op de kerk-tv kunnen de diensten via de gebruikelijke manier thuis bekijken. De online dienst bestaat uit gebed, liederen, orgelspel en een overdenking. De komende diensten zijn op:

5 april om 09.30 uur: voorganger is ds. A.B. Broekman; 10 april (Goede Vrijdag) om 19.30 uur: voorganger is ds. A.B. Broekman; 12 april (eerste paasdag) om 09.30 uur: voorganger is ds. A.B. Broekman; 19 april om 09.30 uur: voorganger is ds. A.B. Broekman; 26 april om 09.30 uur: voorganger is mevrouw R. den Boon.

Ontmoetingskerk

Aangezien de diensten in de Ontmoetingskerk van Zuidwolde meer dan 100 bezoekers trekken, is besloten geen kerkdiensten te houden in verband met het coronavirus. In plaats daarvan zal ds. Betty Gras met enkele leden van de kerkenraad een morgengebed houden dat via kerkdienst gemist te volgen is. Op 5 april gaat ds. Betty Gras voor. De Vespers in de Stille Week die gehouden zouden worden in de Hervormde kerk, Het Anker en de Ontmoetingskerk gaan niet door. De vieringen tijdens de drie dagen van Pasen gaan wel door, als het nodig is op dezelfde manier waarop we nu het morgengebed vieren. Vieringen kunnen beluisterd worden op: https://www.kerkdienstgemist.nl/stations/1674-Ontmoetingskerk

Ruinen

In verband met alle maatregelen die zijn genomen worden er in de Mariakerk in Ruinen tot 1 juni geen kerkdiensten gehouden. Liefhebbers kunnen de kerkdienst die vanuit PKN Pesse wordt gehouden, volgen op hun website. Hiervoor moet een account aangemaakt worden. Wie hiervoor belangstelling heeft, kan contact opnemen met de scriba: email [email protected]. De kerk geeft ook een digitale Nieuwsbrief uit. Wie hiervoor interesse heeft, gelieve een mail te sturen naar: [email protected] Het wekelijkse spreekuur van ds. Venhuizen gaat gewoon door, met inachtneming van de afstand van 1,5 m. tot elkaar. Dit spreekuur is elke vrijdagmiddag 13.00 – 14.00 uur in gebouw de Bron Kloosterstraat 4 Ruinen. Ieder is hier van harte welkom.

Berghuizen

Vanuit de Gereformeerde kerk Ruinerwold-Koekange wordt op de komende zondagen de kerkdienst online uitgezonden. In deze diensten, op Witte Donderdag en op eerste paasdag, gaat ds. Muis, verbonden aan deze kerk, voorgaan. Op Goede Vrijdag gaat ds. De Graaf voor. Hij is verbonden aan de Kapel Ruinerwold. Momenteel wordt onderzocht of meer predikanten van de omliggende plaatselijke kerken hierin mee willen draaien om te komen tot regionale samenwerking.  Vanaf 10.00 uur zijn deze kerkdiensten online beluisteren via: www.kerkomroep.nl. of via de gratis kerkomroep-app.

 

Dossier: Corona nieuws

Reacties