Video: AchtertuinTV verlaagt de coronastress

Katja Staring
Foto: DailyGreenspiration

Oosteinde – De aandacht voor AchtertuinTV, het spontane product van publiciste Katja Staring uit Oosteinde, wordt steeds groter. ‘ik krijg er met mijn makers en mijn community erg veel energie van’, laat Katja weten. ‘En dat is nodig in deze tijden.’ Katja Staring kwam twee weken geleden op het idee, op een donderdag, een dag later stond het eerste filmpje al online. Het is haar missie om mensen van de natuur en hun tuin te laten genieten. ‘Daar kun je al die stress rond het coronavirus kwijt.’

Ze zit door de coronacrisis zonder opdrachten. Zo gingen ook ywee boekpresentaties niet door. ‘Ik schrijf en fotografeer vooral over tuinen, dat kan nu allemaal niet mee. Mijn agenda liep snel leeg en was de focus kwijt, maar toen ik zag hoeveel mensen er nog op uit trekken, bedacht ik dat die eigenlijk thuis in de eigen achtertuin moeten zitten. Ik heb allemaal vriendinnen met kinderen en hoorde hun horrorverhalen, toen kreeg ik dit idee’, vertelt Katja.

Eerste editie

Ze schakelde tuinvriendinnen uit het hele land in en had zo op vrijdag haar eerste editie van AchtertuinTV online staan op haar Instagramaccount @DailyGreenspiration. Het bleek een schot in de roos, want vanaf dat moment stroomden de filmpjes binnen. Wie op Instagram wat post met hashtag #achtertuintv heeft een kans dat die bijdrage terugkomt in de uitzending van Katja.

‘Achtertuin TV is bedoeld om samen de lente te vieren, om even stress kwijt te raken, om creatief bezig te zijn, om ideeën voor je tuin te krijgen, om te genieten, van groen, van de natuur, want die gaat gewoon door. De mensheid verkeert in een enorme stresssituatie, maar de hommels blijven vliegen, de vogels blijven nesten bouwen en de planten blijven groeien. Geniet daarvan, en wordt zo een beetje rustiger’, vertelt ze enthousiast.

Wie in de uitzending wil komen. Moet een rechtopstaand filmpje maken van niet meer dan 1.30 minuten. Plaatsen op Instagram met #achtertuinTV.

 

De ‘experts/groene Instagrammers die Achtertuin TV aanjagen: Katja Staring linksboven (initiatiefnemer en natuurtuinieren), linksonder: Carlijn Krielaars (balkon- en binnenstadstuinieren), Marleen van Langen (jong-gezinstuinieren), rechts van boven naar beneden Kim Nelissen (stadsmoestuinieren), Eline Houtkamp  (bloemtuinieren) en Nienke Plantinga (tuinontwerp).

https://www.instagram.com/tv/B-Uc0loj1n3/?utm_source=ig_web_copy_link

Dossier: Corona nieuws

Reacties