Video: Mina Koes in Zuidwolde leeft nog

Repetitie Mina Koes.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Er is geen sprake van dat de voorstellingen Mina Koes bij Het Zwarte Gat in Zuidwolde afgeblazen wordt.  Vanaf 20 augustus wordt een serie openluchtvoorstellingen opgevoerd rond de Moord op Mina Koes bij Het Zwarte Gat. Een eenmalige serie voorstellingen die nog niet in gevaar komt door het coronavirus.

‘De spelers hebben al heel veel gerepeteerd en komen nu alleen even niet bij elkaar. Regisseur Rob van der Ree spreekt af en toe wat spelers en als het weer mag, gaat de groep weer repeteren in Linde. We zijn al een heel eind op weg’, laat Boudewijn Bakker namens de organisatie weten. Volgens planning wordt het tijdelijke theater vanaf 17 augustus pas opgebouwd, dus er is nog tijd genoeg.

Jaarwisseling

Er wordt al sinds vorig najaar gerepeteerd, eerst het eerste bedrijf. Na de jaarwisseling ontvingen de spelers pas de tekst voor het tweede bedrijf. Los van de toneelgroep, repeteert een groep muzikanten en kort voor de coronamaatregelen vond op 10 maart al een gezamenlijke repetitie plaats. ‘We hebben als organisatie nog niet gesproken over corona en wachten het even af’, zegt Bakker. Dat de eerste gezamenlijke repetitie een succes was, blijkt wel uit het filmpje dat op Facebook werd gedeeld.

Gisteravond de eerste repetitie samen met de band. Wat een geweldige sfeer en enthousiaste groep samen. #minakoes #cultuurdewolden #theaterkuil #dewolden #drenthe #theaterstuk

Geplaatst door Mina Koes op Woensdag 11 maart 2020

Lees ookFotoserie: Meer zitplaatsen bij Mina Koes

Dossier: Corona nieuws

Reacties