Nachtelijke klus aan glasvezelnetwerk De Wolden

Glasvezel.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan het grote landelijke glasvezelnetwerk waarop het netwerk van Glasvezel De Wolden is aangesloten. Dat betekent dat de paarse verbinding met dit netwerk tijdelijk onderbroken zal zijn op een moment tussen 00:00 uur en 06:00 uur ’s nachts. Op die tijdstippen is er dus geen internetverbinding. Ook televisie- en telefoondiensten werken dan niet.

‘We weten helaas niet exact hoe laat en ook niet hoe lang onze verbinding onderbroken zal zijn. Navraag bij de verantwoordelijke instantie leerde dat het waarschijnlijk maximaal een uur zal duren.’ Alle providers brengen zelf hun klanten hiervan op de hoogte. ‘De klant weet zelf het beste of hij systemen heeft die hinder zullen ondervinden en of het in uw geval verstandig of zelfs noodzakelijk is om een mobiele telefoon bij de hand te houden die nacht.’

Vragen over de invloed van deze onderbreking op de apparatuur kunnen het beste gesteld worden aan de provider of aan degene die de apparatuur of thuisnetwerk heeft ingeregeld. ‘Alle providers weten van deze onderbreking en zullen extra menskracht op hun klantenservice hebben die nacht en de dag erna. Als u geen bijzondere voorzieningen in uw woning/netwerk heeft, zult u waarschijnlijk niets van deze onderbreking bemerken. U staat de volgende dag op, en alles doet het gewoon.’!

Reacties