Opening zwemseizoen op 25 april hangt aan zijden draadje

Zuidwolde – Het is nog even afwachten voor de drie zwembaden in De Wolden of ze op 25 april het seizoen kunnen openen. Volgens de maatregelen die de regering in verband met het coronavirus heeft afgekondigd, blijft voor zwembaden de datum van 6 april vooralsnog staan. Tot 1 juni mogen sowieso geen activiteiten worden gehouden waar een vergunning voor nodig is.

Het bestuur van Zwembad De Waterlelie in Zuidwolde hoopt eind april het nieuwe zwemseizoen te kunnen openen en dan vooral de nieuwe familieglijbaan te kunnen presenteren.  Deze staat al enige tijd te pronken aan het diepe bad. ‘In december werden de voorbereidingen al getroffen, in januari begon de bouw van de glijbaan’, zegt Leonie Scheper namens het bestuur. Half maart was alles klaar en dachten de vrijwilligers op 21 maart flink te kunnen gaan klussen. Deze klusdag werd echter toch afgelast vanwege de gevaren van verdere verspreiding van het coronavirus.

Enthousiasme

Het mag het enthousiasme in Zuidwolde niet drukken, want er staat weer veel te gebeuren dit seizoen. De realisatie van de familieglijbaan is de klapper voor alle gebruikers van De Waterlelie. Het gevaarte kostte 80.000 euro en dat bedrag is door het zwembad helemaal zelf opgebracht. Daarvoor zijn wel een paar jaar gebruikt met activiteiten als de Zwemloop en tweemaal een Obstaclerun. Ook de loterij van vorig jaar leverde veel op. ‘We hebben veel te danken aan de vrijwilligers en de ondernemers in Zuidwolde en omgeving. Bij de bouw van de familieglijbaan hebben vrijwilligers zich vooral met de techniek bezig gehouden.’ De familieglijbaan is over de oude glijbaan heen gebouwd. ‘Daarom staan ze wel dicht op elkaar, maar dat was het meest efficiënt’, licht Leonie toe.

Geen Zwemloop

In Zuidwolde gaat de Zwemloop, die voor 27 mei op de agenda staat, sowieso niet door. Mogelijk wordt deze verplaatst, er was ook voor het eerst een   zwemwandeltocht toegevoegd. ‘Dat is voor de recreatieve deelnemers, die liever wandelen dan hardlopen. Op 13 juni hebben we een nieuw een spectaculair evenement op het programma staan. Een evenement op het zwembadterrein ter vervanging van de obstaclerun. De twee drijvende krachten achter die run zijn allebei gestopt en het is een hoop werk om dit zo weer even te organiseren. Dat nieuwe evenement is niet competitief, maar wel sportief.’

Eind juni is er dan nog de zwemvierdaagse, tussendoor zijn er tal van kleinere activiteiten en er wordt nog gedacht aan een beachvolleybaltoernooi. De laatste zwemdag is op 31 augustus.

Meer info: www.zwembaddewaterlelie.nl

Reacties