Ondernemers worden ondersteund door gemeente

Roger de Groot.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De ondernemers in de gemeente De Wolden krijgen volop steun van het college van B en W in deze crisistijd rond het coronavirus. Dat blijkt uit een bericht dat ruim verspreid is op de digitale snelweg. ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Woorden van premier Rutte in zijn toespraak van afgelopen maandagavond. Het coronavirus heeft inmiddels een gigantische impact op ons dagelijks leven. Dat geldt voor onze inwoners, maar ook u wordt hiermee keihard geraakt’, aldus burgemeester Roger de Groot.

“We gaan een lastige tijd tegemoet. Ik leef met u mee. Sommigen van u hebben hun bedrijf moeten sluiten. Anderen ontvangen minder klanten of ondervinden beperkingen van alle maatregelen. Dat is zeer ingrijpend. Ik wil u op het hart drukken dat we als gemeente de uitspraak van onze premier ook letterlijk nemen: ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’.
Mede namens wethouder Gerrie Hempen van economische zaken vraagt de eerste burger aan de ondernemers om elkaar vast te houden. ‘Als gemeente gaan we ons uiterste best doen om u te ondersteunen. Op dit moment worden landelijke regelingen opgesteld, die ook in De Wolden gaan gelden. Het is nog niet duidelijk hoe precies, maar hier wordt hard aan gewerkt. Zodra we meer weten delen we dit. Een heldere en actuele informatievoorziening is cruciaal’,meent De Groot.

Verantwoordelijkheid

‘Van ons allemaal wordt de komende tijd inzet gevraagd om de strijd tegen het coronavirus te winnen. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. Innovatief, creatief, gepassioneerd en enorm daadkrachtig. Zo heb ik de ondernemers in De Wolden in de afgelopen jaren leren kennen. Deze tijd doet een groot beroep op deze eigenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen deze crisis doorkomen. We doen dit met elkaar! Voor nu wens ik u veel sterkte, wijsheid en een goede gezondheid voor u en uw dierbaren.’

In de greep

‘Zoals burgemeester de Groot aangeeft houdt het coronavirus ons allemaal in de greep. De economie wordt hard getroffen en u als ondernemer komt voor onverwachtse vraagstukken te staan waar helaas geen pasklaar antwoord op is. In deze onzekere tijd heeft het kabinet voor een flink pakket met extra maatregelen gezorgd. Naast deze ondersteuning helpt gemeente De Wolden u waar dat mogelijk is’, laat bedrijfscontactfunctionaris Eduard Annen weten. ‘Wij willen de ondernemers ook in deze tijd blijven faciliteren en ondersteunen. Op de site van de gemeente De Wolden is een dossier coronavirus en ook op onze social media kanalen houden wij iedereen op de hoogte van alle landelijke, provinciale en gemeentelijke ontwikkelingen. Regelingen ondernemers en ZZP-ers De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden raken veel ondernemers en ZZP-ers. Er zijn regelingen om de mensen te helpen.’
Ook Annen weet wel dat de inhoud van deze ZZP-regeling nog niet bekend is.

Wie vragen heeft, kan terecht bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP. Ondernemers kunnen iedere werkdag tussen  08.30 en 17.00 uur bellen naar dit loket via 0800 – 2117. Andere vragen? De gemeente is bereikbaar op [email protected]. Vermeld bij de vraag ook telefoonnummer en bedrijfsnaam. Tijdens kantoortijden kunt u ook bellen naar 14 0528. Let op: Voor onze dienstverlening gelden aangepaste tijden zoals op de website is vermeld!

Reacties