Tweede coronapatiënt in De Wolden, eerste in Meppel en Westerveld

Coronavirus.
Foto: Vektor Kunst via Pixabay CC0

Zuidwolde – Er is een tweede coronapatiënt in de gemeente De Wolden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de GGD Drenthe. Tevens werd een eerste patiënt in de gemeente Meppel en vanmiddag ook in Westerveld genoteerd. Op dit moment zijn in Drenthe 37 besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

Bij een inwoner van de gemeente Meppel is de besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. dat heeft burgemeester Richard Korteland vanmorgen op zijn Facebookpagina bekendgemaakt. Het RIVM en de GGD blijven volgens hem alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden. ‘Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

We staan als gemeente in direct contact met GGD, veiligheidsregio & RIVM. We zien dat alle instanties doen wat nodig is om het virus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Verder blijft het noodzakelijk om de hygiëne adviezen van het RIVM op te volgen. Ik wens de betrokkene heel veel beterschap en een spoedig herstel toe’, aldus Korteland.

De stand van zaken qua patiënten per gemeente:

·

Op dit moment zijn in Drenthe 37 besmettingen met het coronavirus vastgesteld:

· Gemeente Westerveld: 1
· Gemeente Meppel: 1
· Gemeente Midden-Drenthe: 1
· Gemeente Assen: 1
· Gemeente Tynaarlo: 6
· Gemeente De Wolden: 2
· Gemeente Noordenveld: 1
· Gemeente Hoogeveen: 5
· Gemeente Emmen: 5
· Gemeente Coevorden: 14

Een en ander betekent dat de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze tot op heden gevrijwaard zijn van coronapatiënten.

Reacties