Video met gymles Dissel, tekeningenactie van Oelebröd

Ruinen/Ruinerwold – Het is geweldig om te zien hoe creatief de basisscholen in De Wolden zijn in deze tijden van coronavirus. Als het niet om de digitale lessen gaat, die leerlingen thuis kunnen volgen, dan wel om acties voor de mensen die het moeilijk hebben.

Op IKC ’t Oelebröd in Ruinen is een actie opgestart om kindertekeningen niet weg te gooien, maar juist te bewaren. ‘Nu er in ’t Neie Punt geen bezoek mag komen, hebben de ouderen het zwaar. Wat is er nou mooier om ze blij te maken met een mooie tekening of kleurplaat. daarom willen we jullie vragen of jullie allemaal met jullie kinderen een of meerdere mooie tekeningen of kleurplaten willen maken’, laten de juffen Marloes en Marije weten. Deze kunnen in de brievenbus van de school gedeponeerd worden of gestuurd worden naar Marije en Marloes, Mr. Harm Smeengestraat 56, 7963 BZ Ruinen. Zij zorgen er dan voor dat de tekeningen en keurplaten bij ’t Neie Punt komen.

Gymnastiekles

Eerder was op deze site al het bericht te lezen over de speciale lessen die in Ruinerwold via de digitale snelweg worden gegeven. op bijgaand filmpje is een speciale gymnastiekles te zien, die iedereen, uiteraard ook buiten Ruinerwold, kan volgen.

Zijn er scholen die ook leuke, bijzondere, grappige of ontroerende acties of lessen hebben opgezet, dan wil de redactie van DeWolden.Nieuws jullie oproepen informatie en foto;s (of filmpjes, als de AVG niet in de weg zit) te mailen naar [email protected]

 

Dossier: Corona nieuws

Reacties