Leerlingen De Dissel krijgen thuisonderwijs met humor

Ruinerwold – Het blijft raar en bijzonder: drie weken niet naar school, lege klassen en geen kinderstemmen in de gangen. Leerkrachten van Kindcentrum Ruinerwold/De Dissel kunnen het nog niet bevatten, maar kwamen al snel met de meest lumineuze ideeën om de lessen thuis interessant te maken.

Woensdagmorgen mochten de leerlingen nog even naar school om boeken en werkbladen op te halen, maar nu blijven de klasdeuren toch echt een tijdje dicht. De leerkrachten van De Dissel spreken hun complimenten en waardering uit naar ouders en leerlingen. ‘Iedereen heeft de intentie om er samen het beste van te maken!’

Krachten gebundeld

Ook de meesters en juffen hebben de krachten gebundeld en proberen er ondanks alles drie leerzame weken van te maken. De leerkrachten hebben niet alleen pakketten samengesteld waarmee de leerlingen thuis aan de slag kunnen, maar ze gebruiken ook social media om de leerlingen te motiveren en te inspireren. Dat daarin de broodnodige humor in verwerkt is, past heel goed bij deze groep leerkrachten. ‘Dat vinden we in deze periode toch ook heel belangrijk.’
De juffen van de peutergroepen hebben gezorgd voor leuke thuisopdrachten waar aan gewerkt mag worden. Het KC maakt gebruik van de methode Onderbouwd. De groepen 1 en 2 en de peuters werken nu over het thema lente. Omdat de methode Onderbouwd een ouderportaal heeft, kunnen de kinderen thuis verder werken aan het thema. Elke dag komen er nieuwe zinvolle tips, spelletjes en filmpjes online. Een uitkomst in deze bizarre situatie.

Fotootjes

De juffen van groep 3, 4 en 5 spreken de kinderen via een videoboodschap of vlog toe en de leerlingen van de groepen 1 en 2  sturen fotootjes, zodat ze elkaar toch af en toe even kunnen zien. In de hogere groepen chatten meesters en juffen met de leerlingen in een online ‘klas’ via Google Hangouts.
De leerkrachten van de bovenbouw hebben samen met de gymmeester een instructiefilmpje gemaakt, zodat leerlingen ook thuis een gymles kunnen doen. Familieleden worden zelfs ingeschakeld. Zo heeft oma Roefie haar intrede gedaan. Als het nodig is, neemt zij het heel even over en daagt ze de leerlingen uit met verschillende opdrachten.

Reacties