Alle Drentse bibliotheken blijven voorlopig dicht

Bibliotheek de Wijk.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – In navolging van de richtlijnen van de Nederlandse overheid het besluit genomen dat alle Drentse bibliotheken vanaf maandag 16 maart gesloten blijven voor alle publiek. Dit duurt in ieder geval tot maandag 6 april. Ook de bibliotheken op school en diensten en activiteiten rondom BoekStart in de kinderopvang zullen worden opgeschort tot 6 april.

Eerder was al bekendgemaakt dat alle evenementen en activiteiten, georganiseerd in een van de Drentse bibliotheken, worden afgelast tot en met 31 maart. Voor deze activiteiten en evenementen geldt dat hiervoor de nieuwe datum van 6 april wordt gehanteerd. Wij hopen op je begrip.

Wat betekent dit voor leden van de bibliotheek?

  • De bibliotheek heeft de deuren gesloten. Je kunt tot 6 april geen boeken e.d. lenen of inleveren. Ook de inleverbussen zijn gesloten.
  • De bibliotheek stelt een boetevrije periode in. De inleverdata worden automatisch verlengd tot de bibliotheken weer open zijn.
  • Alle activiteiten zijn tot 6 april geannuleerd.
  • Het is niet mogelijk om gereserveerde materialen op te halen. Deze kun je ophalen zodra de bibliotheek weer open is.
  • Om toch te kunnen blijven lezen, kun je gebruik maken van onze digitale diensten zoals e-books en luisterboeken. Zie het overzicht hieronder

Actuele ontwikkelingen en veelgestelde vragen
Volg de actuele ontwikkeling op www.bibliothekendrenthe.nl/coronavirus. Hier vind je ook veelgestelde vragen rond de sluiting van de bibliotheken.

Dossier: Corona nieuws

Reacties