Horeca-ondernemers blijven ondernemen

Dit is de fiets van De Burgemeester.
Foto: Facebook / Burgemeester

Ruinen – Ondernemers helpen elkaar in tijden van nood en worden creatief. Dat bleek vandaag ook in Ruinen, waar de ondernemers Mehmet Bahceci en Berdien Korten van restaurant De Burgemeester een fiets aanschaften bij hun onderbuurman Arnt Jalvingh van Arnt Bikeshop.

Nadat de regering zondag aan het eind van de middag aankondigde dat alle horecabedrijven om 18.00 uur moesten sluiten, dachten Mehmet en Berdien dat ook zij de tent voor drie weken moesten sluiten.  ‘Vanaf heden zijn wij gesloten, hoe en wat nu verder weten wij niet. Updates zullen we delen via onze social media en website. Wij begrijpen dat de gezondheid van een ieder voorop staat en zullen de richtlijnen van de overheid opvolgen. Met pijn in onze maag sluiten wij deze dag af en hopelijk is het voor iedereen snel voorbij!’

Dat was zondagavond, maar toen duidelijk werd dat bezorging wel degelijk mogelijk bleef, besloot het stel een fiets met ruime bak aan te schaffen. ‘De eerste schok zijn wij weer te boven naar gisteren, super alle lieve berichten, appjes en telefoontjes! Het meedenken van velen! Dank!’, aldus De Burgemeester. ‘We proberen nog een mobiele pin te regelen en anders zouden Betalingen eventueel via een tikkie kunnen worden voldaan.’

Groene Lantaarn

Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn zit dan wel niet meer in Zuidwolde, vanuit Staphorst bedienen Jarno Eggen en Cindy Borger ook een groot deel van De Wolden. Het restaurant is dicht, maar de maaltijden worden vanaf woensdag bezorgd. Dat hadden Jarno en Cindy al besloten voordat de mededeling vanuit Den Haag zondag kwam. ‘Wat gaat er gebeuren, niemand weet het. Maar dat dit een lang verhaal word, daar hoef je geen hoogleraar voor te zijn’, schreef Jarno zondagmorgen op Facebook.

Bij de pakken neerzitten, is niets voor het stel uit Giethoorn. ‘We kunnen afwachten, of we kunnen ondernemen. Wij kiezen voor het laatste. Vanaf woensdag gaan ook wij net als vele collega’s maaltijden bezorgen. En wij bieden u dinerbonnen aan voor € 125, Deze vertegenwoordigen een waarde van € 210,- in de vorm van een all-in 6-gangen diner compleet. Alle beetjes helpen, dit alles kan contactloos. Houd moed!”

Reacties