Ruinen krijgt weggeefwinkel aan de Brink

Weggeefwinkel Noppes.
Foto: Annemiek Echten

Ruinen – Binnenkort heeft Ruinen aan de Brink 25 een weggeefwinkel, Noppes genaamd. In het pand waar tot voor kort Kapsalon Manon was gevestigd, zijn vrijwilligers onder leiding van Welzijn De Wolden aan het werk om de winkel rond begin april te kunnen openen. Iedereen kan er kleding brengen en gratis meenemen. Noppes wordt daarnaast een plek waar mensen ervaring kunnen opdoen én een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.

De winkel is een initiatief van Welzijn De Wolden en ontstaan vanuit gesprekken met inwoners. Zij wilden graag iets doen met gebruikte kleding die een tweede leven verdient. Samen met de wens van de welzijnsorganisatie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden om zich te ontwikkelen en werkervaring op te doen, kwam het plan voor de weggeefwinkel tot stand.

Vintage-uitstraling

In de weggeefwinkel kan iedereen die iets kwijt wil of iets kan gebruiken terecht. In de winkel met een gezellige vintage-uitstraling kunnen inwoners elkaar ontmoeten en beter leren kennen. De initiatiefnemers verwachten dat er zo vanzelf nieuwe ideeën ontstaan. Bijvoorbeeld voor hergebruik of recycling van spullen of voor activiteiten zoals workshops. Alles mag en kan, als er maar behoefte voor is.

De winkel zal naar verwachting gedurende minimaal 2 dagdelen per week open zijn. Bij meer belangstelling en vrijwilligers kan dit groeien. Er zijn al een aantal mensen uit Ruinen en omgeving die hebben laten weten de winkel, waar nodig onder begeleiding van medewerkers van Welzijn De Wolden, te willen bemannen.

Voor meer informatie over het initiatief kan contact worden opgenomen met Gina van den Berg of Annemiek Echten van Welzijn De Wolden via tel. 0528-378686.

Reacties