Twee dagen aan de slag op NL Doet in Echten

Bloembollen planten in de schooltuin.
Foto: Eigen foto

Echten – Het is komend weekend weer tijd voor NL Doet. In heel De Wolden worden weer klussen uitgevoerd door de vele vrijwilligers. Uiteraard ook in Echten. Dorpshuis d’Olde Karke wil vrijdag 13 maart in en om het buurthuis met allerlei klusjes aan de gang. Bij het Oranjefonds is geld aangevraagd voor de tuin, schilderwerk en allerlei kleine klusjes.

Om dit allemaal de realiseren hebben ze de hulp van de vrijwilligers nodig. De werkzaamheden zijn de tuin opruimen, fietsplek beter aanleggen, goten schoonmaken en een hoekje meer bodembedekkers planten. Binnen wordt er geschilderd, de kast voorzien van sloten, schilderijen ophangen etc.etc. De bedoeling is dat om 9.00 uur wordt begonnen, eerst met een kop koffie/thee. De afsluiting staat gepland om 13.00 uur na een lekkere lunch.

Aanmelden graag in verband met de lunch bij [email protected]

’t Echtenest

Een dag later, op zaterdag 14 maart, gaat NL Doet verder op de openbare daltonbasisschool ’t Echtenest. De moestuin moet weer startklaar worden gemaakt, daarnaast worden werkzaamheden uitgevoerd in de stilteruimte. Zowel vanuit het team als de leerlingen is hier vraag naar. Het gaat dan om het verven van een muurtje maar ook het maken van een werkplek van steigerhout. Daarnaast zijn er nog enkele kleine klusjes. Start is om 9.00 uur. Rond  het middaguur is het als het goed is allemaal klaar.  Voor drinken en versnaperingen wordt gezorgd. Aanmelden via de mail op: directeur.echtenest @wolderwijs.nl

Landschapsbeheer

Tijdens NL Doet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart worden op diverse plekken in Nederland gewerkt voor wilde bijen en insecten. Tijdens de Bijenwerkdag gaan vrijwilligers aan de slag met het aanleggen en onderhouden van bijenhotels, het aanplanten van bij-vriendelijke beplanting of het onderhouden van bijenheuvels. Kijk voor een locatie in de buurt op www.nldoet.nl.

Reacties