Sjoukje de Wit wint voorleeswedstrijd in De Wolden

De deelnemers aan de gemeentelijke voorleesstrijd.
Foto: Athilde Middelveld

De Wijk –¬†Sjoukje de Wit van basisschool CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold heeft woensdagmiddag de gemeentelijk voorleeswedstrijd van De Wolden gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in bibliotheek De Wijk. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort gemeente De Wolden vertegenwoordigen in de provinciale finale. Dewinnaar daarvan gaat weer door naar de strijd om de Nationale Voorleeskampioen 2020.

De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Michelle van Wilsum naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek vermaakt werd met een quiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Delia Bremer gesproken.

Uiteindelijk werd Sjoukje de Wit van CBS De Arendsvleugel de winnaar. Zij las voor uit Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens.

Reacties