Het is weer lammertijd in schaapskooi Ruinen

Lammertijd.
Foto: Michiel Poelenije

Ruinen – Schaapskudde Ruinen wordt weer uitgebreid met nieuwe lammetjes. Afgelopen donderdag is het eerste lammetje geboren. Komende maand zullen er nog velen volgen die te zien zullen zijn in de oude schaapskooi aan de Benderse te Ruinen. In de nieuwe schaapskooi is de kraamafdeling waar de lammetjes de eerste dagen in rust doorbrengen met hun moeder. In de oude kooi stonden al enkele lammeren die als voorbode waren geboren voor de kerstdagen.

De afgelopen jaren is de kudde behoorlijk uitgebreid met het aantal ooien dus er worden ook meer lammeren geboren. Om het werk niet enkel op het team van herder Michiel Poelenije te laten aankomen, wordt er in deze periode ook gewerkt met stagiaires. Dit zijn studenten van dierverzorgende opleidingen op VMBO en MBO niveau die uit het hele land kunnen komen. Voor de studenten die verder weg wonen is er een samenwerking gevonden met Vakantiepark de Wiltzangh. Hier verblijven de studenten in een huisje op fiets/loopafstand van de schaapskooi. Om het verblijf nog iets te vergemakkelijken levert Arnt Bikeshop een aantal leenfietsen. Een mooi voorbeeld hoe er verbinding met het dorp Ruinen gelegd kan worden waar iedereen baat bij heeft!

Wie de lammeren niet enkel wil bewonderen, maar ook knuffelen onder het genot van een kop koffie en beschuit met muisjes: kom dan zondag 5 april tussen 11.00 en 15.00 naar de jaarlijkse lammetjesdag.

 

Reacties