Puzzelpoezen winnen legpuzzelwedstrijd

Ruinerwold – Het team van de Puzzelpoezen is winnaar geworden van het eerste legpuzzeltoernooi in Ruinerwold. Dat werd zondagmiddag gehouden en georganiseerd door BEE Sports en dorpshuis de Buddingehof. Team Octo uit Zuidwolde was het beste Wolder team.

In totaal deden 23 teams mee aan de wedstrijd, waarvoor drie uur beschikbaar was. Het winnende team, bestaande uit Maaike van den Brink, Eline Rasenberg, Sandra Kunnen en Myrthe Misset, jongedames die elkaar kennen van stijldansen in Haarlem, deed er 1.17.40 uur over om de legpuzzel van Jan van Haasteren op te lossen. Duizend stukjes van een tafereel, dat door organisator Erik Kuijer was uitgezocht. Niet voor niets een wedstrijd veldrijden, waarin vooral de vele wielen en het overal lopende roodwitte afzettingslint de puzzel tot een lastig verhaal maakte. Kuijer is zelf sportman in hart en nieren, vooral hardlopen en fietsen.

Aan de wedstrijd deden vooral teams uit de gemeente De Wolden mee, maar ook uit Meppel, Staphorst, Hoogeveen, Veenwouden en Groningen. Dat laatste team, Uitgepuzzeld, werd tweede in een tijd van 1.23.42. En toen waren er teams die blij waren net de randen aan elkaar te hebben gepuzzeld. team Octo bleef net binnen de twee uur in 1.55.00 uur.

Reacties