Verrijdbare voorziening VVVo Ansen gepresenteerd

Ansen –  De nieuwe verrijdbare voorziening van de VVVo Ansen is vanmiddag bij dorpshuis Bastogne officieel geopend door burgemeester Roger de Groot. Dat gebeurde in het bijzin van vele trotse dorpelingen.

De wagen werd met steun van fondsen, bedrijven en vrijwilligers gerealiseerd en is een regelrechte aanwinst voor het dorp. Ze moesten in Ansen bij activiteiten altijd gebruik maken van tenten, maar bij het paasvuur en langs de ijsbaan is die al meerdere keren weggewaaid. Er werd hard nagedacht over een oplossing. Dat werd de verrijdbare voorziening, die nóg twee problemen oploste: een toiletvoorziening voor de dames en de beperkte opslag van spullen.

Er kwam geld vanuit Initiatiefrijk De Wolden en de stichting Ruinen 1865. De wagen staat in de stalling bij de werktuigenvereniging en kan bij activiteiten zo aangehaakt en neergezet worden. Voor de dames is er een eigen toilet ingebouwd, maar wel met een waarschuwing: ‘niet schijten s’il vous plaît’. Duidelijke taal zoals men dat gewend is in Ansen.

Reacties