‘Eerste rijles’ voor schrikkelkind Lutina Bos

Koekange – Ruim 11.000 mensen vieren vandaag op deze schrikkeldag hun verjaardag. Onder die groep ook Lutina Bos uit Koekange. Ze werd op 29 februari 1948 geboren, maar mocht pas 18 maal haar officiële verjaardag vieren. Reden voor de vijf kinderen om moeder te verrassen met haar eerste rijles.

aangeboden omdat ze 18 jaar is geworden en dat was een grote verrassing voor haar. Daarnaast staat haar nog een slipcursus te wachten. Die kennis en praktijkervaring had ze vanmorgen nog niet nodig, toen ze met rijschoolhouder Cees van den Berg een uur door de regio reed. ‘Lutina is geslaagd ze rijdt als een speer’, concludeerde de rijschoolhouder na afloop, nadat hij een hap van zijn gebakje heeft genomen. Wat de rijschoolhouder betreft kunnen de kinderen van Lutina hún kinderen met een gerust hart met oma mee laten rijden.

Schrikkeldag

Volgens het CBS kunnen vandaag 466 kinderen, die vier jaar geleden werden geboren voor het eerst hun verjaardag op hun geboortedag veren. Van alle schrikkelaars wordt een zestal vandaag 100 jaar.

Een verjaardag op schrikkeldag is bijzonder, omdat het maar een keer in de vier jaar voorkomt. In een schrikkeljaar worden op de 29e iets minder kinderen geboren dan op een vergelijkbare weekdag in februari. Zo werden er in 2016 op een gemiddelde maandag in februari 468 kinderen geboren en op maandag 29 februari 466. Ook in eerdere schrikkeljaren is een dergelijk verschil zichtbaar.

Vandaag vieren ruim 2 200 echtparen hun schrikkelhuwelijksjubileum. De meeste paren, 378, vieren dat ze vier jaar getrouwd zijn. 300 echtparen vieren deze schrikkeldag een robijnen of smaragden (40 jaar) bruiloft, en 12 stellen bereiken met 60 jaar huwelijk de status van diamanten bruidspaar.

Reacties