Eerste schildje voor provinciaal monument Ruinerwold

Ruinerwold – Het eerste provinciaal monumentschildje is vanmorgen bevestigd aan de gevel van Dijkhuizen 111. Gedeputeerde Cees Bijl gaf het schildje aan de bewoners Jeroen en Mirjam Remmelts, die het vlak onder hun huisnummer bevestigden.

Drenthe is samen met Noord-Holland de enige provincie die provinciale monumenten aanwijst. De overige tien provincies hebben er volgens de dames van de ANWB kennelijk geen belangstelling voor. De familie Remmelts kocht het pand in 2017 van de familie Prins en zorgde ervoor dat het er weer als nieuw uitziet. Vooral mooi schilderwerk, maar dat is niet zo vreemd omdat Jeroen Remmelts eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf is. ‘Ons bedrijf is hier nu ook gevestigd, we hebben flink veel ruimte achterin het pand’, laat Jeroen Remmelts weten. ‘En we zijn best vereerd dat het eerste schildje bij ons geplaatst wordt.’

De provincie voerde in 2008 een inventarisatie van monumenten uit, vele panden werden vanwege Drents belang aangewezen. Op de lijst staan ook objecten als zandstenen grenspalen in het Bargerveen, bushaltes, industriële panden en boerderijen. Cees Bijl meldde dat het pand Dijkhuizen 111 een typische dwarshuisboerderij is. ‘En dit is een mooi en bijzonder exemplaar, dat je een schildersbedrijf hebt, helpt daar zeker bij’, lachte Bijl.

Reacties