LTO Noord met leden in gesprek voor de toekomst

Praten over toekomst landbouw.
Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Hoogeveen – LTO Noord gaat de komende maand met haar leden in gesprek over de toekomst. De gesprekken zijn bedoeld om de leden bij te praten over de laatste politieke ontwikkelingen en om hen de gelegenheid te geven om mee te praten over het beleid. Dat maakt de organisatie voor agrarische ondernemers vandaag bekend. De bijeenkomsten vinden plaats in alle negen provincies waarin LTO Noord actief is.

Het boerenleven staat de laatste maanden flink onder druk. Onzekerheid over het stikstofbeleid, problemen in het veenweidegebied en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bijvoorbeeld zorgen voor veel vragen. LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: “Onze leden hebben behoefte aan duidelijkheid en dat gaan we zoveel mogelijk proberen te geven. Daarnaast vragen we alle leden om mee te denken. Voor de toekomst.”

Bijgepraat

Tijdens interactieve avonden worden leden bijgepraat en komen ze ook zelf aan het woord. Bruins: “De avond bestaat uit twee delen. In het eerste deel praten we onze leden bij over wat we voor en achter de schermen de laatste maanden hebben gedaan. Denk dan aan de ontwikkelingen in het stikstofdossier, maar ook aan andere problemen waar agrariërs nu mee zitten. In het tweede deel gaan we actief in gesprek over de toekomst. We willen bijvoorbeeld weten hoe onze leden tegen diverse klimaatzaken en de regionale energietransitie aankijken. De reacties gaan we gebruiken in onze lobby.”

De eerste avond van de provincietour start op 11 maart in Markelo. Op 1 april wordt de tour afgesloten in Leeuwarden. Op 17 maart is er een avond in Hoogeveen in Hotel Hoogeveen. De avonden beginnen om 19:30 uur.

Reacties