Van spoetnik tot smoothie in Tonckenshuys

Zuidwolde – Ruim vijftig kinderen maakten er donderdagmiddag een dolle boel van in het Tonckenshuys. Ze maakten daar onder de vlag van de Vakantiekids hapjes van toen en hapjes van nu, om die daarna samen met de ouderen op te eten.

Vakantiekids is een stichting waar vijf dames actief voor zijn. De vakantie is voor de dames best hectisch, zeker omdat er twee leden op vakantie zijn. Veel werk, maar weer een groot succes. Er kwamen vijftig kinderen op af en dat was in die zin een verrassing omdat niemand zich van tevoren hoefde op te geven. De bekendheid gaat via de scholen en de digitale snelweg.

Er werd van alles gemaakt: spiesjes met worst, zilverui en kaas er aan, gevulde eieren, rolletjes salami met selleriesalade, maar ook hapjes die nu populair zijn, zoals met bladerdeeg. Ook kniepertjes en arretjescake, een terrine vol met bowl en smoothies. Een spoetnik was nieuw voor veel kinderen. Het frisdrankje dat je zelf kunt maken met 7-Up, suiker en koffiemelk en dat dan flink gaat schuimen. Een scheutje ranja erin maakte het nog wat aantrekkelijker, maar niet elk kind was er heel erg van gecharmeerd.

Reacties