Jubilarissen bij Vrouwen van Nu Zuidwolde

Elly (l) en Jennie gehuldigd.
Foto: Vrouwen van Nu

Zuidwolde – Op de jaarvergadering van Vrouwen van Nu in Zuidwolde waren deze keer twee dames die een jubileum te vieren hadden. Jennie Dunning was 60 jaar bij de vereniging en Elly de Haas was 25 jaar lid.

Jennie, geboren in februari 1938, is 60 jaar terug door de buurvrouwen van de Bloemberg meegenomen naar de Bond van Plattelandsvrouwen. Omdat  ze honderden meters van de weg in het Stapelderveld woonden, net zoals veel andere leden, hielden ze bij de vergaderingen  rekening met  ‘de volle maan’, want het pad was van zand, soms modderig en niet gemakkelijk begaanbaar, dus maneschijn gaf goed licht. Een mooie anekdote van de vorige eeuw. Ook vertelde ze dat ze om de paar jaar in het bestuur mocht zitten, een mooie regeling. In 1969 verhuisde ze naar Zuidwolde waar ze ook in het bestuur kwam als penningmeester. Ze geniet erg van de bijeenkomsten van vrouwen van Nu en ook excursies vindt ze mooi. Het allerbelangrijkste vindt ze het elkaar ontmoeten.

Westerlinge

Elly de Haas, geboren in mei 1938, woonde in Leiden en ging in 1999 met haar man ‘drentenieren’ in Fort. Als ‘westerlinge’ wilde ze graag inburgeren in dit Drentse dorp. Ze werd lid van allerlei verenigingen en ook van Vrouwen van Nu. Het Drents vond ze erg moeilijk in het begin, maar hoewel ze het niet spreekt (want dat klinkt niet, zegt ze) begrijpt ze het nu best. Ze werd secretaresse van Vrouwen van Nu in Fort en ze beleefde als kleine groep vele mooie avonden.

In 2017 kwam ze in Zuidwolde wonen en nu wandelt ze nog met onze wandelgroep elke maand dapper mee. Van de bijenkomsten met telkens een wisselend thema geniet ze erg.

Reacties