Workshop schaduwspel bij PlusKinderopvang

Schaduw workshop.
Foto: Tref

Zuidwolde – Bij alle locaties van PlusKinderopvang vond afgelopen maandag een workshop schaduwspel van Theatermakerij Storm plaats. De kinderen leerden hoe je verschillende soorten schaduw kan uitbeelden en hoe je schaduw kleiner of groter kan maken.

De workshop begon met een warming up. De kinderen mochten voor- en achter het schaduwdoek dansen en uitbeelden. Zo konden zij meteen oefenen met hoe een schaduw eruit ziet. Moet je dichtbij het schaduwdoek staan of een stukje van het schaduwdoek af? Er was een heleboel te ontdekken.

Nadat iedereen zelf had ervaren wat een schaduw kan, kregen de kinderen uitleg over hoe je een schaduw groter of kleiner kunt maken. Wat gebeurt er als je naar de lamp toe loopt? De schaduw op het doek wordt groter, loop je van de lamp af dan wordt de schaduw kleiner. De kinderen vonden dit leuk om te doen en te zien. Zij werden op het schaduwdoek reuzen of juist kleine kabouters.

Samenwerking

Om een schaduw te maken moest er ook samengewerkt worden. De kinderen gingen onder andere gezamenlijk een stoel en fiets uitbeelden. Dit vonden zij toch wel moeilijk, maar met een goede samenwerking werden het mooie schaduwen. Als afsluiting gingen de kinderen in verschillende groepjes uiteen om samen iets uit te beelden. De kinderen beelden het skiën, zwemmen, voetballen en het proces van een bloem uit. ‘Wij kijken terug op een geslaagde workshop, geeft Anouk Vredenburg Locatiecoördinator van PlusKinderopvang aan. Het sluit mooi aan bij ons vakantie thema; ontdekken en technologie’.

Reacties