Voortaan ook vertragingen OV in Google Maps

Foto: FaceMePLS / Foter / CC BY

Nederland heeft een wereldwijde primeur voor actuele vertrek- en aankomsttijden in het openbaar vervoer in Google Maps.

Een miljoen Nederlanders maakt gebruik van het openbaar vervoer in Nederland. Reizigers die hun route uitstippelen met Google Maps krijgen vanaf nu een waarschuwing als de bus of trein is vertraagd. Ook laat de app weten of de laatste trein of bus vertrekt, zo meldt Emerce.

Nederlands initiatief

Het initiatief is vanuit Nederland genomen, zegt Pim van der Feltz, directeur Google Nederland tegen Emerce. “Nederland is een belangrijk OV land, waar dit soort vervoersinformatie ook voorhanden is.” Het zou volgens Van der Feltz geen direct businessmodel zijn. “We vinden dat dit er gewoon moet komen.”

Van halte tot halte

Volgens Alexandra van Huffelen, algemeen directeur van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, reizen mensen niet van halte tot halte. “Je moet complete informatie kunnen bieden, zodat je als consument keuzes kunt maken. Aan die uitbreidingen gaan we de volgende tijd nog verder werken. Denk aan informatie over de OV fiets, deelvervoer en taxi’s,” aldus Van Huffelen. De interface van Google Maps is aangepast om de realtime tijden te kunnen ondersteunen. Lange adressen hoeven niet meer te worden ingevoerd, maar kunnen eventueel via spraakinvoer worden toegevoegd.

Bron: Emerce, Nieuws.nl

Reacties