Wilma Fieten heeft haar ‘Doolhof van het gevoel’

Wilma Fieten.
Wilma Fieten.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Het was even stil rond de zangcarrière van Wilma Fieten, maar er ligt nu een nieuwe cd van deze 57-jarige inwoonster van Zuidwolde. Doolhof van het gevoel, heet het nummer en het is mede geproduceerd door de bevlogen muzikant Sven Jansen.

„Hij ligt al een tijdje op de plank hoor”, verontschuldigt Wilma zich. „Het is hier druk en ik combineer het zingen met het werk op het Nolderwoud. Zingen blijft een hobby van mij, ik doe wat ik zelf leuk vindt”, verklaart ze. Dat het al drie jaar is geleden dat haar laatste single uitkwam, deert haar niet. Ze voelt geen heilig moeten. „De tijd dat ik met de band weg móest, die ligt achter me. Ik heb wel een eigen toetsenist, Henk Askes, die vindt het ook nog steeds leuk. Ik treed nog af en toe op, bijvoorbeeld voor ouderen en gehandicapten, maar ook wel in een feesttent. De J&H Formatie en het Beunhazenteam, daar heb ik wel opgetreden, ik ben overal wel geweest”, kijkt ze terug. Tweemaal per maand een optreden, dat is het wel.

Countrymuziek

Zelf schrijft ze Nederlandstalige nummers, maar tijdens optredens zingt ze met hetzelfde gemak countrymuziek en top 40-muziek van andere artiesten. Het nieuwste nummer is afgeleid van een schlagernummer en melodieus bewerkt door Sven, zodat het geschikt is voor de Nederlandse luisteraars. De tekst komt van Wilma: „Als ik met de hond wandel, dan krijg ik vaak inspiratie, zo liggen er nog wel meer nummers.” Doolhof van het gevoel gaat over beschadigd vertrouwen in een relatie, waar een partner bedonderd is. „Nee, dat is niet autobiografisch, maar je hoort en leest wel eens wat. Er wordt in deze wereld veel met het gevoel van anderen gespeeld, ik kom dat op zakelijk gebied ook wel tegen. Dat past helemaal niet bij mij. Ik ben wel veel met gevoel bezig en in de muziek kun je dat goed kwijt.”

Promoten

Wilma Fieten is niet zo van het promoten, pluggers ziet ze al helemaal niet. „Soms vraag ik me wel eens af waarom ik dit allemaal doe, maar de cd’s neem ik gewoon lekker mee naar optredens en daar verkoop ik ze wel. Die 500 cd’s raak ik wel weer kwijt, misschien laat ik er dan wat bij persen. Voor mij staat plezier voorop. Ik heb liever dat mensen mij vragen om op te treden, dan dat ik me zelf her en der aanbiedt. Ik vind het fijn als de mensen het mooi vinden dat ik kom.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen