Natuuractiviteiten in vakantie in het Dwingelderveld

Op stap met boswachter.
Foto: Natuurmonumenten

Ruinen – Loop gedurende de voorjaarsvakantie binnen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Of je nu jong of oud bent, alleen of met je hele familie, je kunt er altijd terecht voor een leuke route, speurtocht of activiteit. Je kunt kiezen of je zelfstandig op pad wilt, of onder begeleiding van een boswachter. Vind de activiteit die bij jou past op www.nm.nl/bcdwingelderveld en meld je gauw aan. En als je uitgewandeld bent zoek je een lekker plekje met een kopje koffie en uitzicht op de voedertafel. Of je snuistert nog even in de winkel naar boeken, wollen sloffen of nestkastjes.

Op dinsdag 18 februari tussen 13.00 en 15.30 uur kun je binnen lopen om te vilten met schapenwol. Er liggen allerlei kleuren voor je klaar. Maak een wolschilderij of een kleurige bloemenvaas. Er zijn ook vrijwilligers bezig met wol spinnen en kaarden.

Uilenbal

Wil je liever een uilenbal uitpluizen, loop dan binnen op donderdag 20 of 27 februari tussen 13.00 en 15.30 uur. In de braakbal ontdek je piepkleine botjes en schedeltjes, waardoor je te weten komt wat de uil zoal heeft gegeten.

Deze binnen activiteiten zijn goed te combineren met een van de speurtochten die te koop zijn aan de balie. Voor elke leeftijd is er wel een geschikte tocht. De medewerkers van Natuurmonumenten weten er alles van.

Wie het Dwingelderveld in gaat met een boswachter leert veel over de natuur en over het Dwingelderveld. Er zijn tochten voor gezinnen met jonge kinderen (Natuurontdektocht, 4-8 jaar), voor iets oudere kinderen (Wildwandeling, 9-12 jaar), laarzenexcursies en huifkartochten. Op de website www.nm.nl/bcdwingelderveld vind je alle informatie.

Reacties