Duurzame boomhut bouwen bij Bouwmensen

Jaarlijkse timmerwedstrijd in Ruinen.
Jaarlijkse timmerwedstrijd in Ruinen.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Hét regionale centrum voor opleidingen en scholing in de bouw, Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel (DNWO), houdt haar jaarlijkse timmerwedstrijd voor VMBO-leerlingen op 12 en 13 februari in Ruinen. De wedstrijd valt samen met de open dagen van het opleidingscentrum, waar druk gewerkt wordt aan een boomhut.

Bouwmensen DNWO zorgt ervoor dat er voldoende jongeren worden opgeleid tot toekomstbestendige, vakbekwame timmerlieden. Bouwmensen biedt BBL-trajecten aan wat betekent dat de leerling één dag in de week naar school gaat en vier dagen werkt bij een van de 90 aangesloten erkende leerbedrijven om het vak in de praktijk te leren.

Samenwerking

Wat de wedstrijden zo speciaal maakt, is de samenwerking met demontagebedrijf Bork uit Stuifzand, die gerecyclede materialen aanlevert voor de bouw van een duurzame boomhut. Studenten van diverse VMBO scholen hebben hiervoor een ontwerp en plan van aanpak gemaakt. Op deze manier leren de studenten anders te kijken naar bouwmaterialen en grondstoffen en denken wij (Bouwmensen) door dergelijke initiatieven de nieuwe generatie bouwmedewerker op te leiden voor de toekomst.

Tijdens de open dagen kunnen belangstellenden een kijkje nemen en staan de mensen van de opleiding de aanwezigen graag te woord met informatie over de opleidingen. Op woensdag 12 februari is er tussen 13.00 en 21.00 uur een open dag en wedstrijddag, net als een dag later van 13.00 tot 20.00 uur. Om 20.00 uur vindt dan de prijsuitreiking plaats.

Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel is te vinden aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen, bij Buitencentrum De Poort. Info: www.bouwmensen-dnwo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen