Zuidwolde krijgt ook Politiekids

Politiekids.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Na Ruinen krijgt ook Zuidwolde een groep Politiekids. Donderdag wordt een nieuwe groep Politiekids beëdigd door de burgemeester. Het gaat om kinderen uit groep 7 van CBS de Heidevlinder.

Vorig jaar hebben twaalf leerlingen uit groep 7 van OBS ’t Oelebröd in Ruinen de training gevolgd. Zij zijn al bij verschillende activiteiten in en om Ruinen in actie gekomen.

Bij Politiekids maken kinderen kennis met het werk van de politie. Gedurende vier maanden worden ze opgeleid tot Politiekid. Tijdens deze opleiding leren ze de vaardigheden van agenten. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan conditieverbetering, mentale en fysieke weerbaarheid, samenwerken in een team en positieve groepsvorming. Na het doorlopen van het trainingsprogramma doen ze aan het eind van de opleiding een examen. Als ze hiervoor slagen, ontvangen de kinderen hun Politiekidsdiploma.

Landelijk project

Politiekids is een landelijk project en heeft zich op andere plekken al bewezen. Het project brengt de kinderen op een positieve manier in aanraking met de politie en geeft ze een kijkje in de keuken van het veelzijdige werk van de politie. Voor de kinderen is het ook waardevol omdat ze – zoals het een echte agent betaamt – gaan werken aan een goede conditie en een gezonde leefstijl. Door de Politiekids leren ze nog beter samenwerken in een team.

Politiekids is een samenwerking tussen de politie, gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden.

Reacties