Brand in Ruinen, veel rook- en waterschade

Een bewoner van de Westerstraat in Ruinen heeft dinsdagochtend zijn eigen eerste buspogingen moeten bekopen met ademhalingsmoeilijkheden.
De vaatwasser van de man was in brand gevlogen en tot de brandweer, die snel ter plaatse was, aanwezig was, is hij zelf aan het blussen gegaan. De brandweer kon uitbreiding van de brand gelukkig voorkomenm, maar de bewoner had bij zijn bluspoging zo veel rook binnen gekregen dat hij wegens ademhalingsmoeilijkheden in de ambulance molest worden behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
Hoewel de brandschade in de keuken van het huis kon worden beperkt was er wel zoveel water en rook schade dat een vertegenwoordiger van de stichting Salvage voor de eerste ondersteuning ter plaatse kwam.
Stichting Salvage is actief in heel Nederland. Als er een brand gemeld wordt, zorgt de alarmcentrale van de stichting er voor dat er meteen een Salvagecoördinator naar de plaats van de brand gaat. Salvage heeft overal in Nederland coördinatoren beschikbaar, zodat snelle hulp ter plaatse is gegarandeerd.
Een brand is een heel ingrijpende gebeurtenis die grote gevolgen kan hebben. Deze gevolgen zijn vaak niet te overzien en mensen die een brand meemaken, voelen zich vaak letterlijk ontredderd. Stichting Salvage biedt dan de eerste ondersteuning. Zij bieden persoonlijke hulp, beperken de schade zo veel mogelijk en treden op namens de gezamenlijke brandverzekeraars.
 Much Ramblings  Foter  CC BY-ND

Reacties