Nieuwe club Jeugd van Toen in Veeningen bijeen

Jeugd van toen bijeen.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Eind vorig jaar werden alle 60-plussers in Veeningen en omstreken bij elkaar geroepen om te bekijken of er behoefte is aan een activiteitenclub.

De opkomst was toen goed en die avond is de club de ‘Jeugd van Toen’ opgericht. Het gaat om actief zijn, gezelligheid en eenvoud. Geen bestuur met statuten en dergelijke, maar een activiteitencommissie van vier personen die elke laatste vrijdagmiddag van de maand iets organiseert. Voor elk wat wils. Ruim dertig personen meldden zich spontaan aan, waaronder ook mensen jonger dan zestig die eveneens van harte welkom zijn.

Vrijdag was de eerste bijeenkomst en 22 deelnemers kwamen vol verwachting naar ’t Markehuus. Deze keer werd de in Veeningen zo bekende PubQuiz gespeeld. In de pauze werd een rondje gemaakt langs de vernieuwingen van Het Groene Hart in Veeningen: het nieuwe openbaar toilet, de kleedkamers die gerenoveerd worden en de reuzenwipwap in het bos. Deze wipwap is door twee vrijwilligers gemaakt en is geschikt voor jong en oud zo bleek vrijdagmiddag. De Jeugd van Toen was heel enthousiast en kijkt alweer uit naar de volgende activiteit.

Reacties