Ouders steunen stakingsactie IKC Het Groene Hart

Zuidwolde – Bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde werd donderdag geen les gegeven, maar op deze basisschool met 330 leerlingen werd ook niet gestaakt. De ouders was gevraagd de stakingsactie van de leerkrachten te steunen door hun kinderen een dag thuis te houden. Maar als dit niet ging, werd er op school speciale opvang aangeboden. Aan de oproep om de kinderen thuis te laten werd massaal gehoor gegeven.

Bij odbs ’t Echtenest in Echten kregen de kinderen juist allerlei workshops aangeboden, zoals koken, nestkastjes timmeren, een insectenhotel vernieuwen en een zoutwaterauto in elkaar zetten. Hier werd het schoolteam geholpen door een handvol trouwe vrijwilligers.

Groene Hart

De speciale opvangdienst werd deze actiedag verzorgd door een bestuurder en beleidsmedewerker van Stichting Wolderwijs. Zo werden de dertig aanwezige kinderen voorgelezen door beleidsmedewerker Ankelien Bakker.

Schooldirecteur Jeannet Roos: ‘Wij voelen ons erg gesteund door de ouders. Ouders en leerkrachten gaan samen voor de toekomst van de kinderen. We blijven het signaal afgeven dat er in het onderwijs meer geld bij moet omdat de werkdruk te hoog is en er een enorm lerarentekort is. Tegelijkertijd willen we vertellen waarom wij met zoveel passie in het onderwijs werken. Lesgeven is zo iets moois! Dat doe je met heel je hart. En ik snap niet dat de regering niet ook die urgentie voelt. Het gaat tenslotte om de toekomst van kinderen.’

Reacties